| Önceki başlık :: Sonraki başlık |
| Yazar |
Mesaj |
fahrituna Katılım Derecesi: İyi
|
Tarih: Pzr Şub 18, 2007 7:10 pm Mesaj konusu: Müsteşar Beyden Müjde:'Restorasyon yakında başlıyor' |
|
|
değerli GGliler,
cumartesi günü kültür ve turizm bakanlığı'nın sakaryalı müsteşarı sn. prof.dr. mustafa isen adapazarı'ndaydı. eksik olmasın 17.00'de "kahve içmek üzere" beni de ziyaret etti. hal hatırdan sonra - tahmin edeceğiniz gibi - ilk sorum "şeyh muslihiddin camii restorasyonu" konusu oldu. cevaplarını aynen yazıyorum: "kaynarca şeyh muslihittin camii restaorasyonu projesi, önümüzdeki hafta bursa anıtlar yüksek kurulu'ndan çıkacak, kurullardan bir ay içerisinde geçireceğim, restorasyon işlemi haziran da filan başlar, eylüle biter. kısaca yıl sonuna kadar restorasyon işi bitmiş olur. bu konuyu çözülmüş sayıyorum. bana
e-mail gönderen kaynarcalilara da selam söylersin, merak etmesinler..."
durum böyle sevgili GGliler,
mustafa ağbiye teşekkürler, konuyu takibe de devam..
selamlar.
fahri tuna |
|
| Başa dön |
|
 |
hakdur54 Site Admin
|
Tarih: Cmt Mar 24, 2007 12:14 am Mesaj konusu: Müsteşara teşekkür mesajı |
|
|
Selamlar Arkadaşlar,
Müsteşarımız Fahri Tuna abimiz aracılığıyla müjdeli haberi bizlere iletmiş oldu.
Müstaşarımızın dediğine göre restorasyon Haziran ayında başlayacak ve inşallah yıl sonuna kadar da bitirilecek.
Biz müsteşarımızın bu sözlerini verilmiş bir söz olarak kabul ettik.
Şimdi gösterdiği ilgiden dolayı kendisine bence bir teşekkür e-postası göndermeliyiz.
Ben ilk e-postayi kendisine gonderdim arkadaslar..
Nasil ki dert yanarken e-posta bombardimani yapmistik bence simdi de bunu tekrar etmeliyiz.
Lutfen ihmal etmeyelim.
Kultur Bakanligi Mustesari, Mustafa ISEN
mustafaisen@yahoo.com |
|
| Başa dön |
|
 |
hakdur54 Site Admin
|
Tarih: Cmt Mar 24, 2007 12:47 am Mesaj konusu: Benim gonderdigim mail. |
|
|
Selamlar Arkadaslar,
Benim gonderdigim e-postayı aşağıda görebilirsiniz.
Sağlıcakla kalın..
Lütfen e-posta gondermeyi unutmayın
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
HAKAN DURAN <hakdur54@yahoo.com> wrote:
To: Mustafa Isen <mustafaisen@yahoo.com>
From: HAKAN DURAN <hakdur54@yahoo.com>
Date: Fri, 23 Mar 2007 15:12:10 -0700 (PDT)
Subject: [Kaynarca] Re: Kaderine terk edilen tarihi miras: Seyh Muslihittin Camii
Sayin Mustesarim,
Seyh Muslihiddin camiiyle ilgili mujdeli haberinizi Fahri Tuna abimiz araciligiyla ogrenmis olduk.Gosterdiginiz ilgiden dolayi size cok tesekkur ederim.Sesimize kulak vermeniz bizi cok sevindirdi.
Ilcemizin en kiymetli tarihi degerine sahip cikmanizdan oturu size gercekten mutesekkiriz.
Simdi ilce olarak restorasyonun baslayacagi gunu iple cekiyoruz.
Konuyu bizzat sizin takip ediyor olmaniz bizi cok memnun etti.
Saglicakla kalin.
Iyi calismalar dilerim. |
|
| Başa dön |
|
 |
Zafer SARICA Katılım Derecesi: Mükemmel
|
Tarih: Cmt Mar 24, 2007 11:25 am Mesaj konusu: |
|
|
| Teşekkürler...E-Mail gönderilmiştir... |
|
| Başa dön |
|
 |
turgay Katılım Derecesi: Gayet iyi

|
Tarih: Sal Mar 27, 2007 3:09 pm Mesaj konusu: |
|
|
bend e gönderdim  |
|
| Başa dön |
|
 |
hakdur54 Site Admin
|
Tarih: Pts Nis 02, 2007 1:06 pm Mesaj konusu: Seyh Muslihiddin Camii: Sikayet dilekcemizin durumu |
|
|
Seyh Muslihiddin Camii: Sikayet dilekcemizin durumu
Selamlar GGlilar,
Biliyorsunuz Basbakan'a bagli BIMER'e de Seyh Muslihiddin Camisinin durumunu sikayet etmistik.Bununla ilgili surecte gelismeleri de sizlerle paylasmistik.
Son olarak Sakarya Valiligine olay intikal etmis.
Sakarya Valiligi de Kultur Bakanligi Mustesari Sayin Mustafa ISEN'den gelen haberi teyid (asagidaki mail) ediyor.Allah' in izniyle bu camii onarilacak, restore edilecek arkadaslar.. .
Email gonderen tum GGlilara tesekkurler.
Mustesara tam saha pres yapan Fahri Abiye de tesekkurler.
Hepiniz saglicakla kalin.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
SAKARYA <sakarya@icisleri. gov.tr> wrote:
Subject:
Date: Mon, 2 Apr 2007 12:05:57 +0300
From: "SAKARYA" <sakarya@icisleri. gov.tr>
To: <hakdur54@yahoo. com>
Ilgilili dilekceniz hakkinda gerekli calismalar yapilmis olup,Adi gecen Caminin Onarım ve Bakimi icin bir Dernek tarafindan projeleri cizilmiş olup, ilgili bakanliga sunulacaktir.
Sakarya Valiligi
BIMER |
|
| Başa dön |
|
 |
yagizmustafa Katılım Derecesi: İyi
|
Tarih: Prş Ağu 23, 2007 8:44 pm Mesaj konusu: resterasyon |
|
|
Herkese merhaba
Ben yakın zamanda kaynarcada idim.FORUMDA şeyh muslihittin camii resterasyonu haziranda başlayacağı yazıyordu.resterasyon ne aşamada arkadaşlar bileniniz var mı?
Adaması kolay yapması güçtür derler.artık yetkili ve ilgililerimize teşekkür maili atmak istiyor herkesin samimiyetine yürekten inanıyoruz.
selamlar.Mustafa YAĞIZ |
|
| Başa dön |
|
 |
hakdur54 Site Admin
|
Tarih: Cum Arl 14, 2007 3:21 pm Mesaj konusu: Sakarya Valiliğinden Cevap |
|
|
20 Şubat 2007 tarihinde Sakarya Valiliğinin sitesinden bir Şeyh Müslihiddin ile ilgili bir şikayette bulunmuştum..
Aradan 10 ay geçmişti ama neyse ki cevap verdiler..
Şikayetim sonrasında Valinin camiye bakmaya geldiğini köydeki tanıdıklardan da duymuştum..
Bilmiyorum benim gönderdiğim mailin etkisi oldu mu ama eski vali Okutan gelip incelemelerde bulunmuştu camide.
Sonrasında da aşağıdaki mailde yazdığına göre Müzü Müdürlüğünden biri gelip camiyi incelemiş..
Camiyi inceleyen inceleyene ama bir türlü restorasyon da başlamadı gitti.
Valiliğin cevabı aşağıdadır arkadaşlar.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
SAKARYA <sakarya@icisleri.gov.tr> wrote:
Subject:
Date: Fri, 14 Dec 2007 15:06:05 +0200
From: "SAKARYA" <sakarya@icisleri.gov.tr>
To: <hakdur54@yahoo.com>
Sayın Hakan DURAN
Web sayfasına yapmış olduğunuz müracaat ile ilgili İl Kültür Mürülüğüne Cevab yazısı aşağıya çıkartılmıştır.
Bilgilerinize rica ederim.
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
İlgi : Sakarya Valiliğine hitaplı 20.02.2007 tarihli ve 14300 sayılı internet başvurusu. İlimiz, Kaynarca İlçesi, Şeyh Muslihiddin Camii Müze Müdürlüğü Uzmanınca incelenmiş, ibadete kapalı olduğu, bakım ve onarıma ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. Mülkiyet sahibi olan Topçu Köyü Tüzel kişiliğince restitüsyon, röleve ve restorasyon projelerinin hazırlattırılarak Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlılarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne iletilmesi, bu projelerin Kurulda görüşülerek onaylanmasından sonra uygulamaya geçilmesi |
|
| Başa dön |
|
 |
aliirfancevik Katılım Derecesi: İyi
|
Tarih: Prş Oca 17, 2008 3:16 am Mesaj konusu: Re: Sakarya Valiliğinden Cevap |
|
|
| hakdur54 yazmış: |
İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü
İlgi : Sakarya Valiliğine hitaplı 20.02.2007 tarihli ve 14300 sayılı internet başvurusu. İlimiz, Kaynarca İlçesi, Şeyh Muslihiddin Camii Müze Müdürlüğü Uzmanınca incelenmiş, ibadete kapalı olduğu, bakım ve onarıma ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. Mülkiyet sahibi olan Topçu Köyü Tüzel kişiliğince restitüsyon, röleve ve restorasyon projelerinin hazırlattırılarak Kocaeli Kültür ve Tabiat Varlılarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne iletilmesi, bu projelerin Kurulda görüşülerek onaylanmasından sonra uygulamaya geçilmesi [/b][/color] |
Bu cevab-i yazidan anlasilan PROJE hazirlanip sunulmasi gerektigi gibi gorunuyor. Eski Mustesar Sn.ISEN 'in tesebbusleri acaba en azindan PROJE asamasinin asilmasini saglayazmi? Eger hali hazirda tamamlanmis bir restorasyon PROJESI var ise bu temin edilerek TOPCU KOYU muhtarligi nam-ina ilgili makamlara sunulabilir belki, TOPCU muhtarligi kendiliginden bir PROJE hazirlamaya muktedir olamaz diye dusunuyorum. _________________ <><>a.i.c<><> |
|
| Başa dön |
|
 |
hakdur54 Site Admin
|
Tarih: Prş Oca 17, 2008 9:30 am Mesaj konusu: Restorasyon |
|
|
Selamlar Aliirfan,
Şeyh Müslihiddin Camii gerçekten bizlerin büyük bir ayıbı.
Yanıbaşımızda duran camiye sahip çıkamadık.
520 yıllık bu tarihi camiye yeterince ilgi gostermedik.
Caminin su anki durumu ortada.
http://www.kaynarca.info/FotoGaleri_Tarihi_Camii.html
Her seferinde birileri gelip bu camiyi ziyaret etti.
Yapılacak, edilecek dedi, sözler verdi.
Ama ne hikmetse bu sözler bir türlü yerine gelmedi.
Biz bu işin peşini bırakmış değiliz.
Henüz netleşmediği için detaylı bilgi vermek istemiyorum ama bu konuda bir hamle daha yapacağız.Uzun süredir kendi aramızda konuştuğumuz bir proje bu.
İnşallah bu bizi sonuca doğru yaklaştıracaktır.
Bu tarihi eser yok olup giderse sonraki nesillere bunu anlatmak gerçekten çok zor olacaktır.
Muhtarlığımızın takip etmesi dediğin gibi zor olacaktır.
Süreç sanki ilerlemiyor gibi son durumu tekrar öğrenmek lazım.
Bilgisi olan veya bilgi alabilecek tanıdıkları olan varsa lütfen bizimle paylaşsın arkadaşlar. |
|
| Başa dön |
|
 |
|